dijous, 19 de març del 2015


OPINIÓ

El poble té la paraula


TONI MORA.
Secretari general Unió Intercomarcal CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf



Comparteixo, espero que amb molta gent, l’idea que el 2015 és l’any de l’esperança, de la construcció de l’alternativa política al capitalisme vampir deshumanitzador. Dir-ho i escriure-ho és un petit pas però perquè pugui fructificar cal reivindicar-ho contundentment a les urnes i als carrers, començant per les eleccions municipals del 24 de maig. 

El sindicalisme de classe, d’esquerres, que porta a l’ADN les CCOO i que s’incardina a la utilitat quotidiana de la seva acció sindical als centres de treball i de la seva vertebració socioeconòmica no resta impassible davant les conteses electorals. Des de la independència, que no la neutralitat, CCOO no deixarà d’opinar que prefereix ajuntaments d’esquerres que posin en primer lloc la lluita contra l’atur i la precarietat, l’acció política transformadora contra la gestionitis decebedora i l’impuls de clàusules socials i ocupació de qualitat a l’administració, la coherència és un valor sempre obligatori. 

Cal exercir els nostres drets democràtics i donar suport a les opcions que cerquin la igualtat real entre dones i homes, la lluita contra les discriminacions per origen o opció sexual, de les persones amb necessitats especials, les que es posicionin radicalment en contra de la xenofòbia i presentin projectes acollidors de nova ciutadania. 

Calen administracions públiques transparents i amb voluntat de regeneració democràtica, forces polítiques amb ganes de fer de la participació real de la ciutadania en la presa de decisions un eix de la seva acció. El 2015 cal continuar apostant per polítiques públiques d’impuls en la recuperació de drets socials i laborals, comencem pels ajuntaments. Ciutats i pobles defensors de les persones treballadores, dels nostres drets, de la vida i l’ocupació digna. D’esquerres, naturalment, per paraula i acció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada