dilluns, 8 de juny del 2015

I sí, sembla que han guanyat els nostres

Toni Mora


Canvi d’època. Com tots els canvis molt inassumibles, molt imperceptibles per alguna de la gent contemporània, sobretot alguns que en el fons no volen que res canviï. Lampedusa? No gràcies. 

Ens hem d’esforçar per portar al centre del debat polític les necessitats del poble, recuperar l’exercici real dels drets socials de ciutadania. I el cicle electoral ha començat pels ajuntaments, per deixar fora als xenòfobs (rosco total al Baix Llobregat), minimitzar als demagogs perillosos, i traslladar al centre de les institucions als i les que han de passar de la indignació a la construcció d’alternatives. Sense deixar fora als i les que lluiten des de fa dècades, a la humil gent d’esquerres perdedora de mil batalles que avui, per una vegada, ha guanyat. 

Sí, han guanyat els nostres, les esquerres van endavant. I hem guanyat els que creiem que el sindicalisme de classes, nacional i d’esquerres també ha d’aportar a l’alternativa. 

A CCOO estem en clau de repensar el paper del sindicat al centre de treball i a la societat, cal un sindicat més útil, més proper, més vertebrat amb la classe treballadora, diversa, d’aquest segle XXI. Hem endegat un procés d’Assemblea Oberta on volem escoltar-nos i escoltar, escoltar a l’afiliació, escoltar a entitats, organitzacions, associacions, partits polítics amb els quals compartim lluites i esperances. 

Canvi d’època, anem a reconstruir una societat amb drets, habitatge,  treball digne i decent, perquè la dignitat és nostra per se; sanitat pública i de qualitat, derogar la reforma antilaboral, regenerar democràticament el país. I per això contribuir des d’un sindicat renovat, fort als centres de treball i amb un eix de transformació social prioritari. 

Ni sols ni en soledat, confluïm.

Avanti popolo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada